Sunday, March 31, 2013

Heyy bitch,

Manusia. Memang dasar manusia kah suka buang taik dalam hidup manusia lain? Aku tanya kamu semua, kamu suka orang buat palat dalam hidup kamu? suka? Look. Aku manusia yang punya batas kesabaran, lagi-lagi dengan sikap baran aku yang belum recover sepenuhnya. Dan aku manusia yang paling pantang kalau dibuang taik dalam hidup aku. kau rasa harga diri aku aku letak dimana? Punggung kau? Begini, kalau kau rasa kau terlalu suci untuk judge orang, kau sebenarnya tergolong dalam manusia yang hidup dalam kesialan. Kau faham itu? Kau fikir kau siapa? Malaikat? Lagi-lagi yang kau cakap ni pula, cerita yang kau reka sendiri tanpa usul periksa? Kau bayangkan betapa sia-sianya hidup kau? Kau jadi bangga kalau ada manusia-manusia yang percaya bulat-bulat apa kau cakap. Pergi mampus dengan bangga kau. Sebelum ni, mungkin aku boleh senyum tergelak lagi bila orang tanya aku pasal itu pasal ini. Tapi, sekarang kau rasa aku patut diam lagi? Kau boleh caci maki aku, bash aku suka hati bapak tiri kau, kau fikir aku takut? Kau belum rasa curse yang keluar dari mulut puaka aku ni kan? Belum lagi cik adik oi. Yeah, mungkin kau ni boleh dikategorikan sebagai budak-budak belum cukup umur 18tahun untuk fikir yang kau buat ni betul atau salah. Tapi itu mustahil sebenarnya. Mak bapak kau pergi mana? sibuk cari duit sampai kau jadi macamni? Jadi penyampai berita. Penyampai berita cibai? ya? Begitu? Pakyu!

Satu hari nanti, aku datang tempat kau, dengan ikhlasnya aku ucap perkataan keramat yang kau tunggu-tunggu. 'Fuck You!' sambil tunjuk jari tengah. Itu yang kau mahu kan? Baik, kau tunggu. Sikit masa lagi okayy? Kau fikir aku main-main? Permainan sudah tamat cik adik, sekarang kita pergi level yang bukan kepakaran kau. 'Perang.' Sekarang jangan dulu, aku tengah fokus dengan final exam aku & aku tidak mahu lah kes cilaka ni mengganggu exam aku kan? lagipun, kau siapa? ohh, budak baru dapat keputusan sijil pelajaran malaysia yang belum tentu mana arah tuju lepas ni yang hobinya bash orang. Ohh, itu kau.

And and,when karma hit you! aku orang pertama yang bangun bagi tepukan penghormatan sebab kau kena macamana yang kau buat dengan aku sekarang. Ohh, mungkin kau tidak tahu aku manusia yang percaya karma. Apa kau buat dengan orang, kau akan dapat balik. Kau baik dengan orang, kau dapat kebaikan. Kau lempar taik babi dengan orang, kau dapat sepuluh kali ganda lemparan taik babi anjing atas muka kau. Dendam? Pergi mampus kalau orang cakap aku kumpul dosa sebab berdendam & curse orang sana sini. Macam aku cakap tadi, kesabaran aku bukan macam kamu semua. Kesabaran aku terlalu tipis & akibatnya inilah  kalau kau calar kesabaran aku.

Belajar lah jadi manusia yang betul-betul manusia, bukan manusia tapi perangai macam pundek! Like seriously, macam sial baii..

Kau terasa, kau punya pasal. Aku penat jaga hati orang, aku hilang sabar.

No comments: