Friday, May 10, 2013

What you give you get back.

Haii..

So result UiTM diploma officially keluar semalam. Begini lah kalau bab2 memainkan perasaan. cakap jam 9AM keluar tapi jam 3AM mcmtu aku sudah dapat email dari uitm. Result? Alhamdulillah. even tidak sampai pun 3pointer. ada 0.3 point lagi sampai 3.0 pointer gua ( kira sendiri! ) haha. A bit dissapointed lah, sipi ja lagi sampai tarhet 3 pointer. Tapi lepas berteriak serupa apa benda aku pun tak tahu lahhh, akhirnya aku bersyukur. Rezeki Allah & aku tahu usaha aku selama ni ada hasil. Even aku tahu kalau aku rajin sikiiit ja lagi aku dapat capai target :') but masa sem1 pointer aku just 1.98 which is automatik aku dapat amaran pertama ( p1 ), syukur Alhamdulillah sem ni aku buang p1 tu. and aku naik banyak juga lah. Syukur ya Allah. Orang cakap, 'kau ambil 5 subjek, memang lah senang, korek hidung sambil jawab paper pun boleh'. lantak ah kau mau cakap apa. Tapi untuk aku, even kau ambil 2 subjek sekalipun, kau tidak usaha, kau tetap kandas.
Yepp, memang aku ambil 5 subjek beza dgn mmber lain yg ambil 7/8 subjek. tapi, aku ingat sampai mati macamana seksa juga aku struggle 5 subjek tu, mcmana susah hati aku tu Tuhan ja tahu. So, suka hati mak bapak kau lah cakap apa pun.

Sedikit bebelan ;

Interactive Multimedia ( CSC253 ) ; kenapa aku letak subjek ni pertama? yepp, sebab subjek ni lah aku gegar satu badan baca itu ini & masa final itu hari, apa yg aku baca, yg aku buat latihan mungkin 20% saja topiknya yg keluar. yang lain? gahhhhhhhh. and subjek ni juga aku repeat sebab failed lah masa sem1. tapi Alhamdulillah setelah penat jiwa raga berhadapan dgn subjek ni, aku dapat lah B- hee. Thanks madam ULL & miss N sebab tidak muntah hijau berhadapan dgn budak repeater macam saya ini :)

Islamic Though and Civilization ( CTU151 ) ; paper pertama yang aku hadap masa final. dalam erti kata lain, paper pembukaan. ehm, masa presentation group aku yang paling lunyai kena hentam, then hafazan pun aku tdk dapat hafal semua ayat & assignment pun mungkin ada cacat cela. Tapi Alhamdulillah dapat jugak B+ result aku aku tdk jangka sgt. hee. Thanks ustaz K and bravo untuk aku sebab ini satu2 nya subjek yg aku nda pernah ponteng. Muahahah.

Sport Event Management ( HSK 111 ) ; kokurikulum. Paling heaven punya koko sebab banyak kali class cancel. Tapi akhir2 kehadiran semua penuh. haha. dapat lah A.

Priciples of Public Administration ( PAD190 ) ; subject favourite! paling terbaekk aku rasa. paling manis masa presentation, test, quiz. Tapi mungkin masa jawab paper final aku ada stuck jugala, so dapat B- even aku target atleast B tp aku tahu lah semua tu usaha aku juga. Terima saja. Thanks miss A for being most beautiful lecturer yg kitorang pernah kenal. auww :)

Intermediate English ( BEL260 ) . subject favourite jugak! dpat B even target aku B+ , kecewa baii tapi it's okay lah. Orang kata apa? Rezeki. Thanks miss K yang sgt baik hati :)


So, sepanjang semester 2 aku enjoy lebih dengan member kelas. aku tinggal luar. aku dapat kawan baru. aku dapat lecturer yang super duper caring, aku sedar yang belajar tu penting dari semua benda dlm dunia, aku sedar yang harapan ibu bapa tu adalah segala-galanya :)

Dear mummy & daddy,
Maaf sebab untuk semester ni tdk dpat naik pentas ambil sijil. i almost get it mum, dad but it is not enough.
i'll try harder next semester, i promise, Insyaallah.

Thats all.

bie.

No comments: