Saturday, June 8, 2013

As a human being. Aku cuba jadi yang terbaik untuk semua orang di sekeliling aku. Tapi kadang-kadang, aku rasa tiada satu orang pun yang cuba jadi yang terbaik untuk aku. Aku pernah cakap, aku tidak percaya janji. Aku serik. Tapi kali ni aku beralah, sebab yang berjanji tu, darah daging aku. Walaupun bukan janji bulan bintang. Tapi bagi aku mcmana kecil pun janji tu, aku pandang serius. Tapi bila kali ni aku terpedaya lagi dengan janji, aku sakit balik. Aku tak tahu aku yang terlebih emosi atau aku memang rasa kecewa. Mungkin sebab ebih dari 24jam aku cuba telan tahan, aku cuba tak makan hati tapi last2 aku yang rasa teruk. 

Begini lah, kalau rasa tidak sure dengan janji yang dibuat sendiri, please jangan bagi orang tertunggu-tunggu. Mungkin aku tunggu macam orang bodoh tahap kepala babi tapi bila sampai waktu yang kamu janji. MANA? Tolonglah. Aku merayu, hati aku merayu, jangan lagi berjanji dengan aku. DAN tolonglah hati, jangan lagi termakan dengan janji sesiapa pun. Aku sudah cukup sakit. Apa yg aku rasa sekarang, sumpah tiada orang boleh rasa. Even kau cakap kau boleh rasa, prove it! Aku tidak harap ucapan maaf, tapi tolonglah at least say something. Aku tidak minta explain panjang lebar. Aku cuma minta terangkanlah supaya aku boleh faham & air mata aku tak jatuh. Aku sakit. Serius sakit. 

And bila sampai masa aku tolak ajakan bestfriend aku. Kau boleh tahu macamana keadaan aku. Aku tidak pernah tolak ajakan dorang. Never. Tapi tadi, mungkin timing salah. Dan siapa yg ada untuk aku sekarang, SIAPA? aku tanya. Kalau betul anggap aku wujud, boleh cari jalan utk tanya kenapa. Macamana susahnya keadaan tu. Tapi so far, no one :) Mungkin juga bukan nasib aku kalau masa aku rasa macamni, tiada yang kisah. Its okay aku pun biasa hidup begini. Hidup macam mati. 

Fuhhh. Serius semangat aku hilang entah kemana. Its okay, aku tahu aku siapa. Aku sakit means aku sendiri juga yang kena rawat. Rawat diri sendiri. Tunggu orang ringankan beban? at least dgr masalah aku. Mungkin aku tak perlu tunggu sebab aku pun taktahu siapa, bila?

Its okay. Biar perasaan aku larut sendiri. Pulih sendiri. Sebab apa? Kalau mati pun, kita sendiri.

Take care.

bie.

No comments: